1 Ocak 2016 Cuma

Sınırsız ve Allah’sız Bir Özgüven Felakettir *

-... .. Eğer kişinin amacı sadece ve sadece kazanmaksa davranışlarının sınırı ve ölçüsü de kişinin istediği şeye ulaşması ise bu; sınırsızlık ve ölçüsüzlük demektir. Bu durumda kişiyi kazandıkça daha çok kazanma hırsı bürüyecek ve elde etmek için her şeyi mübah ve meşru görecektir. ... ..
-... .. Nitekim para kazandıkça halk içinde itibarı artanlar, işlerini kolaylıkla yaptıranlar, artık paraya tapmaya ve parayı insanın önüne geçirmeye başlar.Arkadaşları, ilişki biçimi, yaşam tarzı ve iş yaptırma şekli paranın albenili rengine bürünmüştür. Artık sadece paranın sesi
duyulur; her şey parayla alınır ve satılır hale gelir.

-“Elindeki tek aletin çekiç ise, her şeyi çivi gibi görmeye başlarsın.” der bir düşünür. Kişinin kıymet verdiği ve bildiği para olunca, her şey para ile ölçülür. İçten içe ona doğruyu telkin eden iç sesi, kendisini hep haklı görmesini telkin eden sesin yanında cılız kalmıştır. Alah için yanmayan gönlün, Allah rızası diye bir derdi de yoktur. İşte bu insanın sınırlarını belirleyecek bir inancı olmayınca, ondan her şey beklenir olur. Aynı dili konuştuklarıyla düşer kalkar. Ona dur diyecek imanının ve vicdanının sesi sonuna kadar kısıldığından dolayı amaçlarına ulaşmak için her yol artık normal görünür. ... ..

*Hayat Filminden Kurtarıcı Kareler ıı  – Saliha Erdim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder