28 Nisan 2017 Cuma

Her erkek eşinin kahramanı olmak ister *

-... .. Evlilik ilşkilerinde kadın ve erkeğin farklı fıtratlarda yaratıldığı unutulmamalıdır.Birçok sorun da bu farklılıkları doğru anlayamamaktan ortaya çıkar.
-Aynı zamanda evlilik birlikte büyüme sürecidir. Hata yaparak ve yavaş yavaş öğreniriz...
-Kadınlar fıtrat itibarı ile olayların ve sözlerin üzerinde çok daha fazla dururlar. Yaşanmışlıkları da kolay kolay unutmazlar. Bazen bunu da abartabilirler. Zamanında ifade etmediklerini, edemediklerini sonraki
yıllarda söylemeye çalışırlar. Bu sefer de öfkeyle ifade edildiği için kötü sonuçlar doğurur...
-Erkek ise yaşadıklarını fazla didiklemeden yaşamayı tercih eder. Derinlemesine duygu tahlilleri yapmak üzere bir fıtratı olmadığı gibi, duygularını ifade etmek üzere yetiştirilmediği için sıkıntılarını nasıl söyleyeceğini de bilmez. ... ..
-.. her erkek eşinin gözünde onun kahramanı olmak ister.
-Saygı görmek, takdir edilmekten çok hoşlanır ve daha çok değişmek için çaba sarf eder. Kadın ise, erkeğin yaptığı hataları zamanında ifade edemediği için zamanla hırçınlaşır ve bunları sürekli söylemeye başlar. İlişki ise burada sıkıntı oluşturmayabaşlar. Eşimizi suçlamadan ve kişiliğine saldırmadan, kendi duygularımızı ve sıkıntılarımızı ifade etmeyi öğrenemedikçe, evlilik otuz sene de sürse, kronik bir hastalık gibi sürekli didişmeyle geçer. ... ..

-Karşımızdakinin iyi niyetli yaklaşımlarına, takdir ederek karşılık verirsek, daha çok olumlu davranmasına teşvik etmiş oluruz. ... .. 
*Aşk biter insan yorulu & Psikolog Banu Yaşar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder