23 Ağustos 2016 Salı

bilinçaltı yazılımlarımız *

Kaporta tamircileri ve ilaç sektörü
-Modern tıbbın (laboratuvar tetkikleri, görüntüleme yöntemleri, en son teknolojilerle yapılan ameliyatlar dâhil) yetersiz kalabildiğini görüyoruz.Yetersiz kalabiliyor, çünkü insan fizik bedenden ibaret değil ve insanın zihinsel durumunu resmedecek bir görüntüleme yöntemi henüz yok.
-Bir yanda bütünlükten uzak, ‘kaporta tamircileri’ gibi eğitim almış bizler (yani ‘modern tıp’ doktorları), diğer yanda kronik hastalıklardan kurtulmak için doktor doktor gezen insanlarımız. Kasanın başında ise kronik hastalıkların semptonlarını bastırarak ilaçlarını pazarlayan ilaç
sektörü!
-... ... ilaçlara bağımlı bir şekilde yaşamını sürdüren insanlar... .. Tam bir kısır döngü! ... .. rant kapısı! ... .. Ve hepsinde ortak eksiklik ‘insan’ı, insanın yapılanmasını, ilişkilerini, etkileşimlerini bilmemek, tanımamak. ... .. Benim bedenim ne demek istiyor? ... .. ‘bilinçaltı yazılımlarımız’... ..

Bilinçaltı yazılımlar
-... .. böylesine karmaşık, bir o kadar da basit yaratılmış insanda güvenli alanda kalma, hayatı en korunaklı bir biçimde idame ettirme görevi ‘zihin’ denilen  yapının içinde programlanır,  güvenli alanda kalma yazılımları zihinsel yazılımlardır.
-Bilinç ve bilinçaltı diye iki bölümden oluşan zihni, bir aysberg gibi düşünürsek, suyun üstündeki bölüm bilinç, alttaki (gözükmeyen fakat etkinliği çok daha fazla olan) bölüm ise bilinçaltıdır. Bizi koruyup kollayan, yaşamda duruşumuzu belirleyen, güvenli alanda tutmak üzere bizi yöneten, adeta ‘bizi biz yapan’ bölüm, zihnin bilinçaltı yazılımlarıdır ki, bunlar anne karnına düştüğümüz andan itibaren yüklenmeye başlayıp genellikle yedi yaşına kadar tamamlanır.
-.... ..
-Bilinçaltı, duyguları üretir ve saklar. Yaşarken tecrübelerle açığa çıkan duygunun enerjisi tüm bedende saklıdır. 5 yaşında bir kız çocuğu eteğini açtı diye azarlanıp dayak yediyse, açığa çıkan ‘negatif’ enerji bedende bloke olur. Buna benzer olaylar tekrarlandığında bilinçaltı eteğin açılmasının tehlikeli olduğunu ‘yazar’.  20 yaşında rüzgârdan eteği açılsa veya eşi eteğini kaldırsa 5 yaşında dayak yediğinde hissettiği aynı kötü hisleri hisseder. Çünkü o an geçmişte bloke olmuş enerji tirteşir. Bilinçaltına göre tehlikeli alana girilmiştir.
-Bilinçaltı, bilgisayarın ‘hard disk’i gibidir. Yaşanılan her duygu yüklü olay birçok detayı ile burada saklanır. ... .. İhtiyaç halinde bu bilgiler kullanılır.  ... .. Bazen çözümsüz gibi düşünülen durumlarda biliçaltı dosyalarını açarak çözüm üretir. Bu çözümler her zaman mantıklı olmasa da, her zaman aynı amaca hizmet eder. Amaç, kişiyi güvenli alanda tutmaktır. Hard diskinde erkeklerin ‘zararlı mahlûklar’ olduğu bilgisi varsa, evlenince bu bilgi doğrultusunda bulduğu çözüm... ..
-Bilinçaltı, zihnin hayal kuran bölümüdür. Hayaller hayata yön verir, hayaller doğrultusunda davranışlar ortaya çıkar. Hayal dünyasının genişliği, renkliliği yaşamı renklendirir, kişiyi üretken yapar.
-Olumlu hayaller kurmak başarının anahtarıdır. ... ..
-Tüm başarılı buluşlar, sanat eserleri hayaller sonucu ortaya çıkmıştır.
-Bu gerçeğe rağmen çocukların hayal kurmaları istenmez, bastırılır. ... ..  Mesela ‘ilk gece’ efsaneleriyle yetişen bir genç kız. İlk gecenin hayalini kurar: ‘Ağrılı, acılı, bol kanamalı bir gece...’ ve hayali gerçekleşir!  Korktuğu başına gelir. ... ..
Zihin-beden ilişkisi
-İnsan, ‘düşünce-duygu-davranış’ üçlüsünün bütünlüğü içindedir. Düşünce ve duygular endoktrin sistem aracılığı ile hücrelerimizde kimyasal değişikler meydana getirir.
-Kişinin kendini huzurlu ve güvende hissetmesi vücudu ‘optimum’ sağlıkta tutar. Hücreler olumsuz bir mesaj almadıkları için gelişim ve çoğalmalarına  sağlıklı birşekilde devam ederler.
-Bedene ‘tehlikedesin’ mesajı gönderen duygular ise


*Ruh-Beden-Zihin bütünlüğünde KADINLIĞIN KEŞFİ  – Jinekoklog Dr. Ayşe Duman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder