16 Mayıs 2015 Cumartesi

takip mesafesi *

-... ..Yakın takipte bulunan eş, her şeyi kontrol altında tutmanın getirdiği zorluklarla beraber her şeyden haberdar olacağım telaşı içinde hem kendisi hem de eşi için hayatın tadını kaçırır çoğu kez. “Aman! Gözden kaçırmayım, kontrol ve güç bende olsun.” derken toslar. ...
-Bir de takip mesafesini iyiden iyiye kaybeden ilişkiler vardır. Onlar kendi dünyalarında oaln bitene o kadar gömülmüştür ki önlerindeki arabayla (eşin dünyası ile) mesafe iyice açılır.
Araya başka araçlar girer, çıkar, ara sıra eş iyice gözden uzaklaşır, gönülden de. Dünyaları ayırmış eşler, ara sıra bir araya gelebilseler bile haberdar olmadıkları dünyalardan konşmaz olmuşlardır.
-Muhabbetin yerini, birkaç fatura ödendi-ödenmedi konuşmasının ardından derin bir sessizlik alır. Ayak uydurabilmek  için, takip için geç kalınmıştır. Ara kapanmayacak kadar açılmış, eş gözden kaybedilmiştir çoğu kez, fiziksel olarak orada olsa bile.
-... .. trafik epey yoğun seyrediyor. Hem eş olma görevleriyle ikili ilişkilerde hem de ebeveyn olarak takip mesafesini iyi ayarlamak zorundayız, ne daha az ne daha çok fazla ama her zaman özenli bir farkındalıkla.
-Üstelik de bir taraftan bunu yaparken diğer yandan yolun zevkli ayrıntılarını da kaçırmadan. ...  Çünkü tek görevimiz sadece takip mesafesini korumak değil.  ... .. Yoldaki güzelliklerin de hayatın güzelliklerinin de hakkını vermek gerekiyor.

*Haz ve Hız Çağında İlişkiler - Nazlı Özburun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder