Serinin ilk kitabı “Şeytan Severse”yi bitirdiğinizde romanın geri kalan bölümünün “Sinova” ile devam edeceğini öğrenmiştiniz. Sinova 210 sayfa. Bu ikinci kitabı bitirdiğinizde de merakınızdan ”Adalia”yı da okumanız gerektiğini anlıyorsunuz. Ne olacak? Seri kaç kitapta tamamlanacak demeye başlıyorsunuz.
Dünyamızın insanoğlundan önceki misafirleri olan ve aramızdaki hayatlarını sürdüren varlıkların
hikâyesini ilgi ile okuyorsunuz. İlk kitap gibi ikincisi de çok sürükleyici olan “Sinovadan” alıntılar aşağıdaki gibi:
-Biz insanlardan önce yeryüzünde yaşamış ve yaşamakta olan iki farklı tür var. Semâvî dinlerin onlara verdiği ismiyle, cinler. Gizlenen, görünmeyen anlamına gelen bu kelime efsane ve masallara malzeme edilerek öylesine istismar edildi ki, son uçta sadece anlamını değil, inandırıcılığını da yitirdi.
-.. … iki evren (boyut) arasında bir kapı olduğunu bilmesi gerekirdi. ….
-.. ..ilmi, ehli olandan esirgeme, yoksa ona zulmedersin. İlmi, ehli olmayana verme, ona da zulmedersin.
-Öncelikle iyi ve kötü gibi sıfatların muhatap olması ilk soru, “Neye göre? Ya da “Kime göre?” olmalı. Çünkü bunlar göreceli şeyler. Sana göre iyi olan bir şey, bir başkasına göre kötü olabilir. Hatta bırak başkalarını, bugün sevdiğin birinden yarın nefret edebilirsin…. …. değil sadece kişiden kişiye, zamanla bile değişen kavramlar bunlar. En basitinden yağmura rahmet deriz, ancak zamansız veya ölçüsüz yağdığında felâketimiz olur. … çok sevdiğin, güzel gördüğün, faydalı dediğin nice şeyler vardır ki aslında senin için zararlı olabilir.. ya da aksine; nefret ettiğin, çirkin gördüğün, acı dediğin nice şeyler vardır, senin için faydalıdır. .. … … ilaç niyetine kullandığımız ne varsa hepsi acı … …
-..Düşünsene, eğer bunlar başına gelmeseydi ne ….’nin tanıklığını sorgulayacak ne de halkının binlerce yıllık cehaletine, ….’ın adalet maskeli zulmüne, o sahtekâr …..’nün dokunulmaz kibrine savaş açacaktın.
-Asıl gücün bilgi ve taktik olduğunu anlayacak kadar….
-Senin gibi akıllı adamlar taktiklerini düşmanlarının en zayıf noktası üzerine kurgular.
-… karşılıklı iletişim için ille de kelimelere gerek yoktu ….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder